We associëren geuren met herinneringen en gebeurtenissen. Een klassieke geur kan je aan je grootmoeder doen denken en de frisse geur van een blok zeep aan je moeder. Met etherische oliën kun je persoonlijke geuren samenstellen zonder schadelijke ingrediënten. Deze zelfgemaakte parfum is makkelijk te maken en aan te passen, mocht je dat willen

Laten we beginnen met de basis van het samenstellen van een parfum, namelijk de zogenaamde noten of geurbestandsdelen. De topnoot is de eerste geur die je ruikt. Na de topnoot ruik je de hartnoot, het ‘echte’ parfum dat je langdurig blijft ruiken. Als laatste ruik je de basisnoot. Deze noot vult de top- en hartnoot aan.

Begin bij het selecteren van geuren met de basisnoot. Kies vervolgens een hartnoot om de basisnoot aan te vullen en eindig met een topnoot.


Benodigdheden:

  • Leeg druppel flesje (5 ml). Als je grotere flesjes dan 5 ml gebruikt, moet je de ingrediënten vermenigvuldigen.
  • Amandel draagolie (indien allergisch voor noten, gebruik een andere draagolie)
  • Etherische olie geschikt als topnoot
  • Etherische olie geschikt als hartnoot
  • Etherische olie geschikt als basisnoot

Instructies:

  1. Voeg 10-15 druppels van elke olie toe aan een leeg flesje. Als je grotere flesjes dan 5 ml gebruikt, moet je de ingrediënten vermenigvuldigen.
  2. Zorg ervoor dat de geur in balans is
  3. Ben je tevreden met de geur? Vul dan de rest van het flesje met draagolie
  4. Plaats de dop, verstuiver of roller op het flesje
  5. Breng aan op je nek, polsen en op andere plekken waar je parfum draagt

Ingrediënten bestellen bij Olieblends.nl


Geschikt als basisnoot:Geschikt als hartnoot:Geschikt als topnoot:Geschikt als draagolie:Ideaal om je parfum te rollen of verstuiven: